Élet, ritmus, életritmus

Élet, ritmus, életritmus

Az életnek vannak bizonyos szakaszai, amikor kiesünk a megszokott ritmusból: betegség, egy haláleset, vagy ép egy új családtag érkezése. Ilyenkor a fókuszaink is eltünnek, szinte csak a fizikai vagy lelki fájdalom illetve a nagy öröm vesz körül. Amikor visszatérünk a szokott ritmushoz, megnyugszunk, ismét biztonságban vagyunk. Aztán van az az állapot, amikor úgy érezzük, hogy a minden napi rutintól megfulladunk és terhünre van a "ritmus". 

Akkor most kell ez nekünk? Vagy mégsem?

 

Úgy gondolom, hogy az életünket adó energia - ami mindenkinek kicsit más jelent - folyamatos áramlása, mozgása szinte "kényszerít" minket egy fajta ritmus kialakítására. Aki ezt nem "veszi fel", belemerevedik egy helyzetbe, állapotba lelassítja ennek az energiának a mozgását, lelassítja az egész életét. 

De mit tehetünk, hogy ez a ritmus egészséges legyen, ne akadályozzon, hanem szárnyaira kapva röpítsen minket a minden napokban?

"A külső mozgás a testnek, a belső mozgás a léleknek ad esélyt arra, hogy megtalálja és megélje ritmusát"   Ruediger Dahlke

 

  • Egyrészt fontos a testünk megmozgatása, hisz gondold végig, hogy renyhülnek el a testi folymataink (légzés, emésztés) ha nem mozgunk. Úgy gondolom lényeges, hogy ebben is egy számodra elfogadható ritmust alakíts ki! Ha túl sokat vársz magadtól, nem fogod tudni teljesíteni és nagyon gyorsan feladaod. Lépésről-lépésre...
  • Belső, lelki mozgásainkat talán könnyebben indítjuk el, gondolok itt: jó beszélgetés barátokkal, egy lélekemelő film, jó könyv, meditáció stb... Itt is talán a RENDszeresség, ami a nehezebb, de nem lehetetlen.
  • És mit tehetünk a napi rutinba fulladás helyett? - A felesleges dolgok, kötelességek elengedése, ami kulcs lehet a megoldásban.

 

Fordíts egy kis időt arra a napokban, hogy átgondolod a következőket:

  • Mit építesz be az életedbe, ami eddig hiányzott?
  • Mit engedsz el, amire már nincs szükséged?

 

Írd le, majd pedig hajrá, kezd el! Ne várj húsvétig, májusig....

 
Írd meg Te is véleményedet!

Név: *
E-mail cím: *
Elküldöm a véleményem!Vissza


made by Marketing Soul Kft. - Pécs
A Talpaldának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérlek, hogy oldalait ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérlek, hogy vedd fel Velem a kapcsolatot elérhetőségeim egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönöm!

Üdvözlettel, a Talpász